امروز: دوشنبه 12 خرداد 1399

سال 1399

پیام سال
ارتباط با مدیر شکایت پیشنهادات

سامانه فیش حقوقی

فیش حقوقی

سامانه آموزش کارکنان

آموزش کارکنان

هواشناسی

پیوندهای مفید

رهبری
رئیس جمهور
دولت
جهادکشاورزی
سازمان شیلات ایران
ایانا
تحقیقات
info fish
پژوهشکده میگوی کشور

آمار بازدید سایت

 

بازدید امروز: 2304
بازدید دیروز: 4567
بازدید کل: 3352289

افراد آنلاین: 15

تاريخ انتشار: 01 ارديبهشت 1399 - 08:05

مديركل دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان سازمان شيلات ايران با اشاره به اينكه تقاضا براي خريد آبزيان تازه با شيوع ويروس كرونا كم شده، گفت: يكي از راه‌كارهايي كه به وسيله آن بتوان از ضرر و زيان پرورش دهندگان آبزيان در اين ايام جلوگيري كرد افزايش اعتماد مردم به واحدهاي بسته بندي و فرآوري آبزيان و خريد اين محصولات است.

بازار ماهي و ميگو زير تيغ تيز كرونا

به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، عيسي گلشاهي با بيان اينكه تمام مواد پروتئيني از جمله آبزيان خصوصا  بخش آبزيان تازه به شدت تحت تاثير بيماري كرونا قرار گرفته است، گفت:كاهش مراجعه مردم براي خريد، كاهش تقاضاي خريد محصولات تازه به  دليل ابهام در مصرف و عدم  پاك كردن اقلام خريداري شده در واحد هاي صنفي فروش ماهي به دليل رعايت پروتكل هاي بهداشتي باعث شده كه تقاضاي خريد آبزيان تازه به شدت با كاهش مواجه شود.


وي با اشاره به اينكه در اين شرايط كاهش تقاضا اما به نظر مي رسد مردم تمايل بيشتري به خريد آبزيان بسته‌بندي شده نشان داده‌اند و ما نيز توصيه مي‌كنيم كه تا حد امكان مردم بيشتر از اين محصولات استفاده كنند، افزود: نظارت صورت گرفته بر روي محصولات بسته بندي به نحوي است كه تا حد زيادي از آلودگي ثانويه جلوگيري مي شود. زيرا خود آبزيان ناقل ويروس كرونا نيستند و هنوز در هيچ يك از تحقيقات علمي در دنيا يا در توصيه هاي سازمان بهداشت جهاني به موارد انتقال بيماري از آبزيان اشاره اي نشده و آبزيان ناقل اين بيماري نيستند.

مديركل دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان سازمان شيلات ايران همچنين به فروش اينترنتي آبزيان نيز اشاره كرد و گفت: فروشگاه هاي اينترنتي آبزيان در اين ايام با استقبال چشمگيري مواجه شده‌اند و اين استقبال به حدي بوده كه به دليل كمبود نيروي انساني در مقابل حجم تقاضا، در بخش توزيع، بعضا نتواستند سفارشات را به موقع تحويل مشتريان دهند.

گلشاهي در ادامه گفت: سازمان دامپزشكي به همراه وزارت بهداشت براي واحدهاي صنفي فروش آبزيان  پروتكل هايي تعريف كرده است كه عرضه و فروش اين محصولات در واحد ها بايستي به چه صورت باشد. بنابراين اگر واحدهاي صنفي  پروتكل هاي بهداشتي را رعايت كنند و محصولاتشان  درگير آلودگي هاي ثانويه نشود، هيچ مشكلي براي ادامه فعاليت در اين ايام نخواهند داشت.

مديركل دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان سازمان شيلات ايران به وضعيت توليد و عرضه ماهي در اين ايام اشاره كرد وگفت: آن دسته از آبزياني كه به صورت منجمد وارد بازار مي‌شوند اگر به صورت فصلي و مقطعي استفاده نشوند امكان اين را دارند كه در سردخانه ها نگهداري شده و در زمان مناسب عرضه شوند. همچنين محصولاتي كه به شكل كنسرو  به بازار عرضه مي شوند هم به دليل ماندگاري بالا قابليت اين را دارند كه به تدريج براي آنها بازار مصرفي پيدا شود. اما مشكل اصلي ما در بخش آبزيان تازه است.

وي در ادامه تشريح كرد:اگر ماهي هاي پرورشي سردابي (قزل آلا) و گرم آبي به موقع از مزارع پرورش ماهي خارج نشوند و همچنين در زمان مناسبي نيز مصرف نشوند مشكلاتي ايجاد خواهند كرد كه از اين مشكلات مي توان به انباشت محصول در مزارع و كاهش سطح كلي توليد در سالجاري و عدم تامين نقدينگي توليد كننده براي توليد جديد اشاره كرد.

  گلشاهي با بيان اينكه براي كاهش خسارت به مزارع پروش ماهي چندين راهكار مد نظر داريم، اظهار كرد:يكي از اين راهكارها تاكيد بيشتر بر مصرف محصولات منجمد پرورشي است كه مي تواند اين توليدات را وارد بخش بسته بندي كند. همچنين در بازارچه هاي تخصصي آبزيان مي توان به صورت متمركز عرضه آبزيان تازه را مديريت كرد. در كنار اين موضوعات كمك به گسترش فروش هاي اينترنتي يكي ديگر از برنامه هاي مد نظر است. از طرفي بنا داريم با توجه به آغاز مجدد پذيرش كالا در بازارهاي صادراتي، به صادرات اين محصولات تازه نيز كمك كنيم.

به گفته وي تمام كشورهاي دنيا درگير كرونا شده اند و به خاطر مسائل مرتبط با قرنطينه و رعايت پروتكل ها بهداشتي در صادرات توقف موقت و تاخيرهايي به وجود آمد، كه خوشبختانه اين بازارهاي صادراتي  در حال بازگشايي هستند.

اين مقام مسئول در سازمان شيلات ايران تصريح كرد: مردم به واحدهاي بسته بندي و فرآوري آبزيان اعتماد بيشتري كنند، زيرا اين اعتماد مزاياي بسياري دارد كه از مزاياي آن مي توان  توجه به حفظ و توسعه اشتغال در اين بخش و كمك به پرورش دهندگان ماهي براي خروج ازاين وضعيت اشاره كرد.  از طرفي اين واحدها آبزيان را با شرايط بهتري نگهداري و بسته بندي مي كنند كه طبيعتا حفظ كيفيت و افزايش زمان ماندگاري آبزيان در كنار جلوگيري از آلودگي ثانويه از نتايج آن خواهد بود.

مديركل دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان سازمان شيلات ايران در پايان استفاده مردم از كنسرو آبزيان را راه كاري مناسب ديگري براي گذر از اين شرايط  دانست و گفت:ميانگين قيمت هر قوطي كنسرو ماهي ۱۸۰ گرمي با روغن گياهي حدود ۱۵هزارتومان است اما ازابتداي اسفند با توافقي كه با همكاري سنديكاي كنسرو كشور انجام شد براي اينكه افراد بيشتري بتوانند به كنسرو ماهي دسترسي داشته باشند و توليدكنندگان نيز بتوانند محصولاتشان را بفروشند در فروشگاه هاي زنجيره اي قيمت ها كاهش يافت و درحال حاضر نيز ميانگين قيمت كنسرو ماهي به ۱۳هزار و ۵۰۰ تومان رسيده است كه اين تخفيف‌ها تمديد شده و فعلا ادامه خواهد داشت.
منبع: ايسنا





نظرات کاربران
هنوز نظري براي اين مطلب ارسال نشده.
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

کد امنيتي: [تغيير کد]