امروز: يکشنبه 28 بهمن 1397

سال 1397

پیام سال
ارتباط با مدیر شکایت پیشنهادات

سامانه فیش حقوقی

فیش حقوقی

سامانه آموزش کارکنان

آموزش کارکنان

هواشناسی

پیوندهای مفید

رهبری
رئیس جمهور
دولت
جهادکشاورزی
سازمان شیلات ایران
ایانا
تحقیقات
info fish
پژوهشکده میگوی کشور

نظرسنجی

نظر شما در مورد عملکرد شیلات استان بوشهر چگونه است؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف

آمار بازدید سایت

 

بازدید امروز: 2310
بازدید دیروز: 2918
بازدید کل: 1939193

افراد آنلاین: 14

تاريخ انتشار: 23 بهمن 1397 - 06:29

ماهی قرمز گل سر سبد سفره های نوروزی مردم است که هر ساله بازار داغی در این ایام پیدا می کند و به گفته معاون سازمان شیلات میزان تولید انواع ماهیان زینتی که بخشی از آن مربوط به ماهی قرمز است سالانه به ۲۰۰ میلیون قطعه می رسد.

 ماهی‌قرمزهای سفره عید اهل کجا هستند؟

ماهی قرمز که به رسم همیشگی مهمان سفره های نوروزی است و در ایام تعطیلات و شب عید در همه خانه ها یافت می شود، امروزه به گفته حسین عبدالحی، تولید فراوانی دارد و بخش زیادی از ۲۰۰ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی تولیدی در کشور است که در قالب ۲۰۰ نوع ماهی زینتی و تقریبا در همه استان ها صورت می گیرد. در این میان بیشترین تولید ماهیان زینتی در استان اصفهان صورت می گیرد و وضعیت تجارت آن نیز بهبود یافته، چراکه میزان صادرات نسبت واردات در طول سال های دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به دولت قبل افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به سهم بیش از ۴۰ درصدی استان اصفهان به ویژه شهر کاشان در تولید انواع ماهی زینتی مانند ماهی قرمز، در این باره گفت: حدود ۹۵ درصد انواع ماهیان قرمز موجود در بازار در داخل تولید می شود و بخش اندکی از آن وارداتی است، اما اینکه گفته می شود "ماهیان زینتی و آکواریومی هم از مبادی غیر رسمی و به صورت قاچاق به کشور وارد می شوند"، اینگونه نیست، چراکه حمل و نقل و نگهداری آن در طول مسیر بسیار سخت است و نمی توان آن را غیر رسمی وارد کرد.

معاون آبزی پروری سازمان شیلات با بیان اینکه صادرات ماهیان زینتی سهم قابل قبولی در صادرات آبزیان دارد، گفت: شهرستان محلات به تنهایی سالانه بیش از یک میلیون دلار انواع ماهیان زینتی به کشورهای مختلف صادر می کند و این مسئله نشان دهنده رونق تولید و بازار این گونه های آبزی است.

عبدالحی با بیان اینکه  با توجه به زیان بار نبودن و کم خطر بودن پرورش ماهی زینتی، هر کسی در این زمینه متقاضی باشد مجوز می گیرد، گفت: این فعالیت جزو تولیدات سالم و تقریبا بی خطر است و می تواند جایگزین مناسبی برای حیواناتی مانند سگ و گربه باشد. بنابراین تولیدش هم می تواند در هر جایی صورت گیرد و بر همین اساس در حال تدوین و تنظیم آیین نامه ای هستیم که متقاضیان برای تولید کمتر از ۵۰ هزار قطعه ماهی زینتی نیازی به استعلام های خاص نباشد. البته برای او کارت صادر می شود و نیازی به سختگیری های صورت گرفته برای یک تولید بزرگ نیست.

وی تصریح کرد:  ماهیان زینتی و آکواریومی که بیش از ۹۹ درصد آن ها در آب شیرین تولید می یابند، هیچ مخاطره ای ندارند و به نظر می رسد که باید با هم اندیشی و همفکری با دستگاه هایی مانند سازمان محیط زیست و سازمان دامپزشکی برای تسهیل تولید فکری کرد و تدبیری اندیشید که نیاز به کار کارشناسی بیشتری دارد.

منبع : ایسنا


نظرات کاربران
هنوز نظري براي اين مطلب ارسال نشده.
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

کد امنيتي: [تغيير کد]